(+386) 040 558 972
Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov
Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov

Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov

2. Jan 2023

Pri izbiri avtomobila za družino z več otroki obstaja nekaj ključnih dejavnikov, na katere moramo biti pozorni. Raziskave kažejo, da so varnost, prostornost in število ISOFIX nosilcev na vrhu seznama prioritet za družine, ki se odločajo za nakup novega vozila. V tem članku smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri popolnega avtomobila za vaše potrebe in življenjski slog. 

Enoprostorci – vsestranski družinski avtomobili

Pri nakupu novega avtomobila je največkrat glavni cilj poiskati družinski avto, ki ima 3 samostojne zadnje sedeže s sistemom ISOFIX za pritrditev otroških sedežev. Takšne možnosti imajo največkrat enoprostorci, ki so znani po prostorni notranjosti, kar jih naredi idealne za družine s tremi ali več otroki. Ko se z enoprostorcem odpravljate na daljšo pot ali na počitnice, se zaradi prostornega prtljažnika izognete vsem skrbem in prepirom ob pakiranju. Obenem so mnogi enoprostorci opremljeni s številnimi varnostnimi funkcijami, kot so dodatni airbagi in stabilizacijski sistem, ki pomagajo pri varovanju družine na cesti.

Najbolj priljubljeni družinski enoprostorci

  • Citroen C4 Grand Picasso (prtljažni prostor: 645 l, število sedežev zadaj: 5-7)
  • Volkswagen Touran (prtljažni prostor: 734 l, število sedežev zadaj: 5-7)
  • Volkswagen Sharan (prtljažni prostor 885 l, število sedežev zadaj: 5-7)
  • Renault Grand Scenic (prtljažni prostor 596 l, število sedežev zadaj: 5-7)
  • Ford S-Max (prtljažni prostor 700 l, število sedežev zadaj: 5-7)
  • BMW 2 – Gran Tourer (prtljažni prostor 645 l, število sedežev zadaj: 5-7)
Družinski avto mora biti prostoren in varen. Sistem ISOFIX omogoča, da je otrokov avtosedež trdno pritrjen.

Če imate otroka in se odločate za nakup novega avtomobila, je pomembno, da izberete avtomobil z ISOFIX sistemom. To bo zagotovilo, da bo otrokov avtosedež med vožnjo vedno varno in stabilno pritrjen. Vozila, ki so namenjena družinam s tremi otroki, imajo na zadnji klopi tri ISOFIX nosilce za pritrditev otroških sedežev. To pomeni, da lahko otroški sedež pripnemo na tri različne sedeže v avtomobilu oziroma v vozilo namestimo tri otroške avtosedeže hkrati.

Pomagamo pri uvozu družinskega vozila

Za vas pripeljemo izbrano družinsko vozilo ter uredimo vso dokumentacijo namesto vas. Hitro, enostavno, ugodno. Pišite nam in zaupajte vaše želje.

Priljubljenost SUV terencev narašča

Druga možnost, ki je primerna za družine z več otroki, je družinski mestni terenec oziroma SUV. Tako kot enoprostorci, imajo SUV-ji običajno dovolj prostora za celotno družino in njihovo prtljago. Prav tako ponujajo višjo vozno pozicijo, ki zagotavlja boljši pogled na cesto in vožnjo z več varnosti. Poleg tega mnogi veliki SUV-ji so opremljeni z naprednimi varnostnimi funkcijami, kot so sistem za nadzor mrtvega kota ter opozorilo in samodejno zaviranje pri vzvratni vožnji, ki lahko pomagajo pri izogibanju potencialnim nevarnostim na cesti. SUV-ji so popolna izbira za voznike, ki potrebujejo prostorno vozilo, vendar ne želijo izbrati enoprostorca ali kombija. 

Novodobni družinski avtomobili so postali SUV-ji.

Najbolj priljubljeni družinski SUV-ji

  • Škoda Kodiaq (prtljažni prostor 720 litrov)
  • Peugeot 3008 (prtljažni prostor 520 litrov)
  • Seat Ateca (prtljažni prostor 510 litrov)
  • Volkswagen Tiguan (prtljažni prostor 520 litrov)
  • Audi Q7 (prtljažni prostor 865 litrov)
  • Hyundai Tucson (prtljažni prostor 616 litrov)

Katero znamko izbrati za družinski avto?

Med najbolj priljubljene evropske znamke družinskih avtomobilov sodijo Volkswagen, Volvo, Peugeot in Renault. Volkswagen in Volvo sta znana po svoji zanesljivosti in varnosti ter ponujata številne odlične modele družinskih avtomobilov, kot sta Volkswagen Multivan in Volvo XC90. Peugeot in Renault pa nudita različne velikosti SUV-jev in kombilimuzin, ki so dobra izbira za družine z več otroki.


Končna izbira znamke in modela družinskega avtomobila je odvisna od vaših osebnih potreb in preferenc. Pomembno je, da se dobro pozanimate in preučite različne možnosti, preden se odločite za nakup. Pri tem vam z veseljem pomagamo in namesto vas poiščemo vozilo po vaših željah, uredimo vso papirologijo in poskrbimo za vse uvozne postopke. Na vašo željo vam lahko uredimo še financiranje vozila ali kredit za avto, za popolnoma brezskrbno vožnjo lahko izberete tudi jamstvo za vozilo

Pomagamo pri uvozu družinskega vozila

Za vas pripeljemo izbrano družinsko vozilo ter uredimo vso dokumentacijo namesto vas. Hitro, enostavno, ugodno. Pišite nam in zaupajte vaše želje.
Kategorije

Nedavne objave

O nas - Uvoz-avtomobila.si

Klemen Grilc - Uvoz avtomobila
Klemen Grilc
Blog Editor

Sem Klemen Grilc, obraz in idejni vodja Uvoz-avtomobila.si. Avtomobili so bili moja prva ljubezen, ki iz leta v leto le raste. Že v času študija na Ekonomski fakulteti … [VEČ]

Copyright © 2023. Vse pravice zadržane. Pogoji poslovanja. GAS Avto, d.o.o.
To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve.