Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov
Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov

Kateri družinski avto izbrati? Za vas imamo nekaj nasvetov

2. Jan 2023

Pri izbiri družinskega avtomobila za družino s tremi ali več otroki, obstaja nekaj ključnih dejavnikov, na katere je potrebno biti pozoren. Raziskave kažejo, da so varnost, zanesljivost in prostornost na vrhu seznama, ko se odločajo za nakup novega vozila. V tem članku smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri avtomobila, ki vam bo najbolje pisan nakožo.

Enoprostorci – priljubljeni družinski avtomobili

Pri nakupu novega avtomobila je največkrat glavni cilj poiskati družinski avto, ki ima 3 samostojne zadnje sedeže. Takšne opcije imajo največkrat enoprostorci, ki so tudi znani po svojih prostornih notranjostih, kar jih naredi idealne za družine s tremi ali več otroki. Prav tako imajo veliko shranjevalnega prostora, zato lahko z lahkoto spakirate vso prtljago, ko se odpravljate na pot na počitnice. Poleg tega mnogi minivani so opremljeni s številnimi varnostnimi funkcijami, kot so airbagi in stabilizacijski sistem, ki lahko pomagajo pri varovanju družine na cesti.

Družinski avto mora biti prostoren in varen. Sistem ISOFIX pa pripomore, da je varno pripet v avtosedežu.

Če imate otroka in se odločate za nakup novega avtomobila, je pametno, da izberete avtomobil z ISOFIX sistemom. To bo zagotovilo, da bo vaš otrok med vožnjo vedno varno in stabilno pritrjen v avtosedežu. Večina vozil, ki so namenjeni za družine, imajo tri točke za pritrditev otroškega sedeža, kar pomeni, da lahko otroški sedež pripnemo na tri različne sedeže v avtomobilu.

Najbolj priljubljeni družinski enoprostorci

 • Citroen C4 Grand Picasso (prtljažni prostor 645 litrov)
 • Volkswagen Touran (prtljažni prostor 734 litrov)
 • Volkswagen Sharan (prtljažni prostor 885 litrov)
 • Renault Grand Scenic (prtljažni prostor 596 litrov)
 • Ford S-Max (prtljažni prostor 700 litrov)
 • BMW 2 – Gran Tourer (prtljažni prostor 645 litrov)

Pomagamo pri uvozu družinskega vozila

Za vas pripeljemo izbrano družinsko vozilo ter uredimo vso dokumentacijo namesto vas. Hitro, enostavno, ugodno. Pišite nam in zaupajte vaše želje.

Družinski SUV vse bolj popularni

Druga možnost, ki je primerna za družine, je velik SUV. Tako kot enoprostorec, imajo veliki SUV-ji običajno dovolj prostora za celotno družino in njihovo prtljago. Prav tako ponujajo višjo vozno pozicijo, ki zagotavlja boljši pogled na cesto in vožnjo z več varnosti. Poleg tega mnogi veliki SUV-ji so opremljeni z naprednimi varnostnimi funkcijami, kot so sistem za nadzor mrtvega kota ter opozorilo in samodejno zaviranje pri vzvratni vožnji , ki lahko pomagajo pri izogibanju potencialnim nevarnostim na cesti.

Novodobni družinski avtomobili so postali SUV-ji.

Najbolj priljubljeni družinski SUV-ji

 • Škoda Kodiaq (prtljažni prostor 720 litrov)
 • Peugeot 3008 (prtljažni prostor 520 litrov)
 • Seat Ateca (prtljažni prostor 510 litrov)
 • Volkswagen Tiguan (prtljažni prostor 520 litrov)
 • Audi Q7 (prtljažni prostor 865 litrov)

Katero znamko za družinski avto izbrati?

Med najboljšimi evropskimi znamkami za družinski avtomobil spadajo Volkswagen, Volvo, Peugeot in Renault. Volkswagen in Volvo sta znani po svoji zanesljivosti in varnosti ter ponujata številne odlične modele družinskih avtomobilov, kot sta Volkswagen Multivan in Volvo XC90. Peugeot in Renault pa ponujata številne velike SUV-je in kombilimuzine, ki so odlične za družine z več otroki.


V končni fazi je izbira najboljše evropske znamke za družinski avtomobil odvisna od vaših osebnih potreb in preferenc. Pomembno je, da se dobro pozanimate in preučite različne možnosti, preden se odločite za nakup družinskega avtomobila. Pri tem vam z veseljem pomagamo! Poiščemo vam vozilo po vaših željah, uredimo vso papirologijo in poskrbimo za vse uvozne postopke. Na željo uredimo še financiranje vozila ali kredit za avto. Da boste popolnoma bres skrbi, pa vam lahko ponudimo tudi jamstvo za vozilo. Tako boste popolnoma brezskrbno uživali na poti z vašimi najdražjimi.

Kategorije

Nedavne objave

O nas - Uvoz-avtomobila.si

Klemen Grilc - Uvoz avtomobila
Klemen Grilc
Blog Editor

Sem Klemen Grilc, obraz in idejni vodja Uvoz-avtomobila.si. Avtomobili so bili moja prva ljubezen, ki iz leta v leto le raste. Že v času študija na Ekonomski fakulteti … [VEČ]