(+386) 040 558 972

Informativni izračun DMV stroškov uvoza

Uporabite izračun DMV spodaj in preverite stroške za pridobitev oz. uvoz svojega sanjskega avtomobila iz tujine. Poiščemo, preverimo in uvozimo avtomobile po vaših željah.

Vozila naših
zadovoljnih strank

arrow-2

  Izračunajte stroške DMV


  WLTP je nova standardizirana meritev CO2 izpusta vozila, ki jo uporabljajo vsa nova vozila. NEDC meritev se je uporabljala za vsa vozila do 09/2017.

  Zvezdan Stepančič
  Zvezdan Stepančič
  Iskreno priporočam. Odlična izkušnja.
  Cardoctor.Stolberg
  Cardoctor.Stolberg
  Very professional, quick processing and competent employees! 5 stars
  David Filipović
  David Filipović
  Izredno ustregljiva, odzivna in profesionalna ekipa za uvoz avtomobila. Iskreno sem zelo zadovoljen z njihovim postopkom uvoza. Pripeljali so mi nemško Škodo Octavjo RS 2019, ki mi dobro služi! Hvala Markotu in Klemnu.
  tadej ted
  tadej ted
  The guys are more than professional with a very friendly attitude. They solved and untangled every possible problem thrown at them with the import of an american car. Communication was excellent even at later hours of the day. IF YOU WANT TO IMPORT A CAR GIVE THEM A CALL!!!
  Jani
  Jani
  Odzivni, hitri, zanesljivi. Znajo strokovno svetovati in so zaupanja vredni. Toplo priporočam vsem, ki razmišljajo o uvozu vozila iz tujine.
  Amir Huskić
  Amir Huskić
  Odlična profesionalna izkušnja pri kateri je bilo vse jasno razloženo in narejeno v rokih ter po dogovoru - zelo priporočam.
  Rok Vrhovnik
  Rok Vrhovnik
  Res super izkušnja uvoza avta iz Nemčije. Fantje so odzivni, profesionalni in se že na daleč vidi, da zelo izkušeni. Jaz sem se lep čas sam mučil z iskanjem Volva na slovenskem trgu in obupal, ker je bila večina ponudbe predraga ali pa sumljiva. Obrnil sem se na njih s kar specifičnimi željami in ko smo našli avto, ki mi je bil všeč, so oni poskrbeli za popolnoma vse. Avto sem na koncu samo prišel registrirat in odpeljal. Ni vredno mojih živcev in časa, da bi šel sam čez ta postopek, ker oni to uredijo po res primerni ceni.
  Teraspace d.o.o.
  Teraspace d.o.o.
  Profesionalni in zanesljivi partner, ne samo na področju uvoza avtomobila, ampak tudi mehanizacije. Prijazni, točni, korektni, ugodni.

  Vpišite vaše želje spodaj v obrazec

  V kontaktnem obrazcu vpišite želje in pomagamo vam najti vaš sanjski avto.

   Vpišite vaše želje, kakšno vozilo želite:

   Želite financiranje? Izberite obliko financiranja

   Vpišite vaše osebne podatke:

   Uvoz avtomobila - zakaj izbrati nas?

   Enostavno in varno

   Za vas najdemo optimalno izbiro avtomobilov in vsakega temeljito preverimo. Na podlagi zbranih informacij se odločite, ali je to vaš sanjski avto ali nadaljujemo z iskanjem. Skozi ves proces imate na voljo naš nasvet.

   Financiranje vozila

   Uredimo vso dokumentacijo s prodajalcem vozila, organiziramo zavarovan transport in opravimo vse uvozne postopke. Na željo poskrbimo tudi za leasing ali kredit.

   Zadovoljstvo strank

   Kakovost vozila in zadovoljstvo strank sta naši glavni prioriteti. To potrjujejo zadovoljni obrazi, ki so nam že zaupali z uvozom avtomobila. 

   0 +

   uvozov po

   naročilu letno

   let izkušenj
   0 +
   znamk avtomobilov​
   0 +
   zadovoljstvo
   0 %

   FAQ - pogosta vprašanja

   Za vas prevzamemo celoten postopek uvoza avtomobila, tako da lahko svoj čas posvečate vam pomembnejšim stvarem. Tekom postopka potrebujemo le nekaj vaših podpisov, sami pa v večini primerov plačate davek na motorna vozila (DMV), za kar dobite vsa potrebna navodila. Ostane vam le še sladka skrb odpeljati svoj novi avto.

   Davek na motorna vozila (DMV) se plačuje za vozila, ki se dajo prvič v promet ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije in se razlikuje glede na vrsto in lastnost vozila. (povzeto po FURS).

    

   Osnova za določitev stopnje davka na motorna vozila (izračun DMV 2021) je izpust CO2vrsta pogona (bencin, dizel, elektrika), nazivna moč motorjaemisijski standard in starost vozila.

   Na portalu eDavki je mogoče za avtomobil na podlagi vnešene VIN številke ugotoviti ali je zanj bil plačan DMV ali ne oz. je bila uveljavljena oprostitev plačila DMV za vozilo.

   Dodatni stroški pri uvozu vozila so še:

   Izračun, ki vam ga pošljemo, vključuje vse stroške do registracije vozila v Sloveniji, v večini primerov je izjema le davek na motorna vozila (DMV). Slednjega vam odmeri FURS in ga plačate na prehodni davčni podračun.

   Za registracijo vozila v Sloveniji vam nato ostane še strošek zavarovanja vozila in plačila registracije ter cestne takse, odvisno od starosti vozila pa je lahko potreben še tehnični pregled.

   Obstajajo redki primeri, kjer nastanejo dodatni stroški, na katere pa vas bomo vnaprej opozorili.

   Na kratko zato, ker boste za enako ali nižjo ceno dobili bolje opremljen in bolje vzdrževan avto. Razlog je lahko tudi ta, da avtomobila po svojih željah v Sloveniji ne najdete.

   Evropski trg vozil ponuja ogromno izbire – v vsakem trenutku je na voljo nekaj milijonov vozil. Če imate specifične želje glede barve, opreme, motorizacije, starosti, prevoženih kilometrov in drugih parametrov, je precejšnja verjetnost, da bo vaš sanjski avto bistveno lažje in hitreje najti v tujini.

   Uvoz avtomobila iz Nemčije

   Poleg tega v Zahodni in Severni Evropi ljudje namenjajo manjši delež svojega premoženja za nakup avtomobila, kot je navada pri nas. Posledično ti avtomobili lastnikom predstavljajo manjše finančno breme in so temu primerno bolje, brezkompromisno vzdrževani.

   Če vzamemo za primer Nemčijo, od koder pridobimo večino vozil, sta plusa tudi urejenost trga rabljenih vozil (vključno s hudimi kaznimi za goljufe) in pa natančnost tehničnih pregledov, ki zahteva vestno vzdrževanje vozila.

   Vozila lahko iščete v Nemčiji, Italiji, Nizozemski … Za uvoz avtomobila iz Nemčije je najbolje preveriti ponudbo na portalih, kot sta mobile.de in autoscout24.de. Za uvoz avtomobila iz Italije, Avstrije, Skandinavije, Nizozemske, Belgije, Francije in drugih držav predlagamo portal autoscout24.com, se pa nekaj avtomobilov iz teh držav najde tudi na mobile.de. Ta v splošnem velja za najbolj varen in zanesljiv spletni oglasnik rabljenih avtomobilov.

   Vedno pa nam lahko sporočite svoje želje z oddajo kontaktnega obrazca in vozilo za vas najdemo mi.

   Uredimo vam lahko tudi financiranje vozila.

   Avtomobile po naročilu uvozimo tako za fizične kupce, kot za pravne osebe. Možen je neposreden nakup, lahko pa seveda poskrbimo tudi za financiranje vozila. Kateri način je za vas najprimernejši, je odvisno od več dejavnikov, zato je najlažje, da nas takoj kontaktirate in z veseljem poiščemo optimalno rešitev posebej za vas.

   Da, omogočamo tudi pregled vozila pred nakupom. Ta storitev ni vključena v standardne stroške uvoza po naročilu, za točno ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca.

   Trajanje postopka nekoliko variira. Če začnemo šteti z dnem, ko prodajalec v tujini prejme kupnino za vozilo na svoj račun, se takoj lotimo organizacije zavarovanega transporta. V veliki večini primerov je avto že isti teden dostavljen v Ljubljano. Prvi delovni dan po prihodu vozila pridobimo izjavo o emisijski skladnosti vozila in jo skupaj z ostalo dokumentacijo posredujemo na FURS.

   Dokumente za uvoz avtomobila uredimo karseda hitro

   Pristojni davčni organ reši vlogo (v zakonsko določenem roku 30 dni) in vam pošlje odmero davka na motorna vozila. Za svoje stranke se vedno potrudimo, da odmero prejmete karseda hitro. Sledi plačilo odmerjenega davka, naslednji delovni dan pa je plačilo zavedeno v sistemu in s tem omogočen zaključek postopka homologacije. In tako je vaš novi avto uvožen in pripravljen za registracijo.

   Vsako vozilo temeljito preverimo

   temeljitim preverjanjem vozila se vnaprej izognemo tovrstnim težavam. V primeru, da bi do tega kljub vsemu prišlo, v dogovoru z vami poiščemo najboljšo rešitev. Uvoz vozil po naročilu temelji na obojestranskem zaupanju, zato je vaše zadovoljstvo naša absolutna prioriteta.

   V določenih primerih uvozimo tudi takšna vozila. Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca za točne informacije.

   Pridobite neobvezujočo ponudbo že danes!