Informativni izračun DMV stroškov uvoza

Uporabite izračun DMV spodaj in preverite stroške za pridobitev oz. uvoz svojega sanjskega avtomobila iz tujine. Poiščemo, preverimo in uvozimo avtomobile po vaših željah.

  Izračunajte stroške DMV


  WLTP je nova standardizirana meritev CO2 izpusta vozila, ki jo uporabljajo vsa nova vozila. NEDC meritev se je uporabljala za vsa vozila do 09/2017.

  Tadej Ferk
  Tadej Ferk
  23. November, 2022.
  Very professional and fast service. I recommend it to anyone who wants open and discreet communication for the purchase of a car
  jan rokvič
  jan rokvič
  23. November, 2022.
  Pri njih sem kupil avto , ki je po telefonu zvenel tako dobro kot v živo . Brez skritih napak , navdušil me je izredno korekten ter vstrežljiv odnos ,brez hitenja ter z maxsimalno podporo pri prepisu ,zavarovanju ter registraciji . Skratka toplo priporočam sodelovanje vsakemu ,ki bi želel kupiti ali pa uvoziti avto ... Fantje same pohvale kar tako naprej .
  Maja Švener
  Maja Švener
  27. Oktober, 2022.
  Res ODLIČNA izkušnja pri nakupu avtomobila. Zelo profesionalno in hitro izveden celoten postopek. Vsekakor 5 zvezdic, zelo zadovoljna!
  Dal Rupnik
  Dal Rupnik
  27. Oktober, 2022.
  Great experience, very smooth process, would totally recommend. Taken care of everything from number one step to the car on the road. Klemen is a loving legend.
  Jože Maček
  Jože Maček
  25. Oktober, 2022.
  Odlično izpeljan uvoz avtomobila, dobro svetovanje, prijaznost, brez težav pri postopku. Avto ob prevzemu odlično pripravljen, očiščen.
  Patrik Bumbak
  Patrik Bumbak
  23. Oktober, 2022.
  Klemen mi je bil v veliko pomoč pri uvozu mojega Golfa GTI Clubsport, ki sem si ga ogledoval že nekaj časa na Nizozemskem. Z veliko strokovnostjo in izkušnjami mi je pomagal pri prevozu in urejanju uvozne dokumentacije in registraciji, in v manj kot mesecu dni pa je avto iz oglasa prispel na moje dvorišče. Hvala Klemenu in GAS Avtu, da sta mi to omogočila.
  Anubiis
  Anubiis
  10. Oktober, 2022.
  Super firma, osebje res top se da z njimi use zment ,use uredijo (homologacija,zavarovanje, preverijo ali je avto pristen. Itd.) Zelo priporčam🔝
  Eva Zupančič
  Eva Zupančič
  27. Avgust, 2022.
  GAS Avto fantje so najprej odlično poskrbeli za prodajo mojega avta, ki je bil prodan hitro in po višji ceni, kot sem pričakovala. Potem sem jim zaupala tudi nakup novega vozila, s katerim sem že več kot eno leto zelo zadovoljna. Vsekakor jih toplo priporočam za uvoz avtomobila in vse ostalo, povezano z avtomobili!
  matic markelj
  matic markelj
  17. Avgust, 2022.
  Zelo zadovoljen s storitvijo in vozilom, dobil veliko pomoči pri izbiri avtomobila in hiter uvoz

  Uvoz avtomobila - zakaj izbrati nas?

  Enostavno in varno

  Za vas najdemo optimalno izbiro avtomobilov in vsakega temeljito preverimo. Na podlagi zbranih informacij se odločite, ali je to vaš sanjski avto ali nadaljujemo z iskanjem. Skozi ves proces imate na voljo naš nasvet.

  Financiranje vozila

  Uredimo vso dokumentacijo s prodajalcem vozila, organiziramo zavarovan transport in opravimo vse uvozne postopke. Na željo poskrbimo tudi za leasing ali kredit.

  Zadovoljstvo strank

  Kakovost vozila in zadovoljstvo strank sta naši glavni prioriteti. To potrjujejo zadovoljni obrazi, ki so nam že zaupali z uvozom avtomobila. 

  Vozila zadovoljnih strank

  Pridobite neobvezujočo ponudbo že danes!

  0 +

  uvozov po

  naročilu letno

  0 +
  let izkušenj
  0 +
  znamk avtomobilov​
  0 %
  zadovoljstvo

  FAQ - pogosta vprašanja

  Na kratko zato, ker boste za enako ali nižjo ceno dobili bolje opremljen in bolje vzdrževan avto. Razlog je lahko tudi ta, da avtomobila po svojih željah v Sloveniji ne najdete.

  Evropski trg vozil ponuja ogromno izbire – v vsakem trenutku je na voljo nekaj milijonov vozil. Če imate specifične želje glede barve, opreme, motorizacije, starosti, prevoženih kilometrov in drugih parametrov, je precejšnja verjetnost, da bo vaš sanjski avto bistveno lažje in hitreje najti v tujini.

  Uvoz avtomobila iz Nemčije

  Poleg tega v Zahodni in Severni Evropi ljudje namenjajo manjši delež svojega premoženja za nakup avtomobila, kot je navada pri nas. Posledično ti avtomobili lastnikom predstavljajo manjše finančno breme in so temu primerno bolje, brezkompromisno vzdrževani.

  Če vzamemo za primer Nemčijo, od koder pridobimo večino vozil, sta plusa tudi urejenost trga rabljenih vozil (vključno s hudimi kaznimi za goljufe) in pa natančnost tehničnih pregledov, ki zahteva vestno vzdrževanje vozila.

  Vozila lahko iščete v Nemčiji, Italiji, Nizozemski … Za uvoz avtomobila iz Nemčije je najbolje preveriti ponudbo na portalih, kot sta mobile.de in autoscout24.de. Za uvoz avtomobila iz Italije, Avstrije, Skandinavije, Nizozemske, Belgije, Francije in drugih držav predlagamo portal autoscout24.com, se pa nekaj avtomobilov iz teh držav najde tudi na mobile.de. Ta v splošnem velja za najbolj varen in zanesljiv spletni oglasnik rabljenih avtomobilov.

  Vedno pa nam lahko sporočite svoje želje z oddajo kontaktnega obrazca in vozilo za vas najdemo mi.

  Uredimo vam lahko tudi financiranje vozila.

  Avtomobile po naročilu uvozimo tako za fizične kupce, kot za pravne osebe. Možen je neposreden nakup, lahko pa seveda poskrbimo tudi za financiranje vozila. Kateri način je za vas najprimernejši, je odvisno od več dejavnikov, zato je najlažje, da nas takoj kontaktirate in z veseljem poiščemo optimalno rešitev posebej za vas.

  Da, omogočamo tudi pregled vozila pred nakupom. Ta storitev ni vključena v standardne stroške uvoza po naročilu, za točno ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca.

  Trajanje postopka nekoliko variira. Če začnemo šteti z dnem, ko prodajalec v tujini prejme kupnino za vozilo na svoj račun, se takoj lotimo organizacije zavarovanega transporta. V veliki večini primerov je avto že isti teden dostavljen v Ljubljano. Prvi delovni dan po prihodu vozila pridobimo izjavo o emisijski skladnosti vozila in jo skupaj z ostalo dokumentacijo posredujemo na FURS.

  Dokumente za uvoz avtomobila uredimo karseda hitro

  Pristojni davčni organ reši vlogo (v zakonsko določenem roku 30 dni) in vam pošlje odmero davka na motorna vozila. Za svoje stranke se vedno potrudimo, da odmero prejmete karseda hitro. Sledi plačilo odmerjenega davka, naslednji delovni dan pa je plačilo zavedeno v sistemu in s tem omogočen zaključek postopka homologacije. In tako je vaš novi avto uvožen in pripravljen za registracijo.

  Davek na motorna vozila (DMV) se plačuje za vozila, ki se dajo prvič v promet ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije in se razlikuje glede na vrsto in lastnost vozila. (povzeto po FURS).

   

  Osnova za določitev stopnje davka na motorna vozila (izračun DMV 2021) je izpust CO2vrsta pogona (bencin, dizel, elektrika), nazivna moč motorjaemisijski standard in starost vozila.

  Dodatni stroški pri uvozu vozila so še:

  Izračun, ki vam ga pošljemo, vključuje vse stroške do registracije vozila v Sloveniji, v večini primerov je izjema le davek na motorna vozila (DMV). Slednjega vam odmeri FURS in ga plačate na prehodni davčni podračun.

  Za registracijo vozila v Sloveniji vam nato ostane še strošek zavarovanja vozila in plačila registracije ter cestne takse, odvisno od starosti vozila pa je lahko potreben še tehnični pregled.

  Obstajajo redki primeri, kjer nastanejo dodatni stroški, na katere pa vas bomo vnaprej opozorili.

  Za vas prevzamemo celoten postopek uvoza avtomobila, tako da lahko svoj čas posvečate vam pomembnejšim stvarem. Tekom postopka potrebujemo le nekaj vaših podpisov, sami pa v večini primerov plačate tudi davek na motorna vozila (DMV), za kar dobite vsa potrebna navodila. Ostane vam le še sladka skrb odpeljati svoj novi avto.

  Vsako vozilo temeljito preverimo

  temeljitim preverjanjem vozila se vnaprej izognemo tovrstnim težavam. V primeru, da bi do tega kljub vsemu prišlo, v dogovoru z vami poiščemo najboljšo rešitev. Uvoz vozil po naročilu temelji na obojestranskem zaupanju, zato je vaše zadovoljstvo naša absolutna prioriteta.

  V določenih primerih uvozimo tudi takšna vozila. Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca za točne informacije.

  Naši glavni partnerji

  Pridobite neobvezujočo ponudbo že danes!