(+386) 040 558 972
Uvoz avtomobila iz Nemčije
Uvoz avtomobila iz Nemčije

Uvoz avtomobila iz Nemčije

4. Jan 2021

Nemški trg (rabljenih) vozil ponuja morje možnosti, v katerem vsakdo najde kaj zase. Uvoz avtomobila iz Nemčije je prav zaradi tega vedno odlična opcija, saj lahko v vsakem trenutku izbirate med več vozili, kot se jih v Sloveniji proda v celem letu. Prva prednost je torej širok izbor znamk, modelov, barv, opreme, motorizacije in vsega ostalega, kar vam srce poželi. Pravzaprav mora človek kar natančno vedeti, kakšen avto išče, da se je sploh možno odločiti med toliko izbire. A brez skrbi – če niste povsem prepričani, vam z veseljem svetujemo.

Pišite nam vaše želje preko kontaktnega obrazca in poiskali vam bomo vaše sanjsko vozilo.

  Vpišite vaše želje, kakšno vozilo želite:

  Želite financiranje? Izberite obliko financiranja

  Vpišite vaše osebne podatke:

  Zakaj je uvoz avta iz Nemčije tako priljubljen – so avtomobili tam cenejši in/ali boljši? Se mi uvoz splača?

  Kaj hitro boste med brskanjem po spletnih oglasnikih ugotovili, da je večina vozil v Nemčiji cenovno ugodnejših od primerljivih, naprodaj v Sloveniji. Potrebno je sicer upoštevati, da k temu dejstvu veliko pripomoreta višja stopnja DDV pri nas (v Nemčiji znaša MwSt. 19% in je torej 3% nižji kot pri nas) ter davek na motorna vozila, ki ga Nemci kot takega ne poznajo. Plačilo DDV ob nakupu avtomobila v tujini je odvisno od načina nakupa (več v članku na povezavi), pod določenimi pogoji ste lahko celo oproščeni plačila DMV, v vsakem primeru pa ob uvozu avtomobila iz Nemčije nastanejo stroški s transportom vozila in uvoznimi postopki, kot je homologacija – in za večino tudi prej omenjeni davek na motorna vozila (DMV). Kljub temu se računica največkrat še vedno lepo izide.

  Audi R8 Spyder - Uvoz avtomobila
  V Nemčiji je ponudba vozil precej bolj pestra.

  A tudi, če z nakupom avtomobila iz Nemčije pridete na podoben končni strošek, kot če bi kupovali na domačem trgu, ima uvoz avtomobila še vedno kar nekaj prednosti. Ena od njih je, da so razdalje v Nemčiji večje, zato so avtomobili voženi bolj relacijsko, kar zmanjšuje obrabo številnih komponent vozila. No, slabša stran te medalje je, da imajo avtomobili več prevoženih kilometrov. A še pomembnejša razlika izhaja iz mentalitete ljudi. V Sloveniji namreč ljudje namenjamo znatno večji odstotek svojega premoženja oziroma dohodka za jeklene konjičke. Nemcem avtomobili posledično predstavljajo manjše finančno breme in so temu primerno bolje vzdrževani. Dodatno jih k vestnemu vzdrževanju “silijo” rigorozni TÜV, torej tehnični pregledi.

  Vozila naših zadovoljnih strank

  Pridobitev avtomobila iz Nemčije se splača.

  ‘Uvoz’ je pravzaprav netočna beseda, saj gre ob nakupu iz druge države članice Evropske unije za ‘pridobitev,’ a se je besedna zveza ‘uvoz avta’ tako prijela, da jo uporabljamo vsi. Kakorkoli že imenujete zadevo, trdno verjamemo, da se pridobitev avta iz Nemčije splača, nenazadnje tudi zaradi boljše urejenosti trga. Seveda niti Nemčija še zdaleč ni popolna, je pa kvaliteta avtomobilov na tamkajšnjem trgu po našem mnenju bistveno boljša od povprečnega avtomobila na slovenskem. Z večletno aktivnostjo na obeh teh in drugih evropskih trgih, poznavanjem ozadja in “skrivnosti posla” si upamo tako trditev postaviti brez kančka slabe vesti.

   

  Sedaj, ko so vaši dvomi razrešeni, pa odklikajte na mobile.de in poiščite svoj sanjski novi avto, ali pa nam v kontaktnem obrazcu zaupajte svoje želje in z veseljem vam ga pomagamo najti.

  Pišite nam vaše želje preko kontaktnega obrazca in poiskali vam bomo vaše sanjsko vozilo. 

  Mnenja zadovoljnih strank o uvozu vozil

  Tom Zickero
  Tom Zickero
  17. December, 2023.
  Vse zelo korektno.
  Justin Young
  Justin Young
  15. December, 2023.
  Terrific couple of guys to work with. Marko helped me bring my chosen car from Germany with great efficiency and communication. Always available and ready to explain and help with anything. Enjoyed working with them and would highly recommend them.
  Ziga Rozman
  Ziga Rozman
  25. November, 2023.
  Odlično izpeljan uvoz
  Marinela Hari
  Marinela Hari
  16. November, 2023.
  Super izkušnja z uvozom avtomobila. Klemen in Marko sta super in zelo odzivna. Vse je potekalo v najlepšem redu, sem več kot zadovoljna. Priporočam definitivno še ostalim, ki si želite avta iz tujine.
  Tadej Ferk
  Tadej Ferk
  15. November, 2023.
  Very professional and fast service. I recommend it to anyone who wants open and discreet communication for the purchase of a car

  FAQ - pogosta vprašanja

  Na kratko zato, ker boste za enako ali nižjo ceno dobili bolje opremljen in bolje vzdrževan avto. Razlog je lahko tudi ta, da avtomobila po svojih željah v Sloveniji ne najdete.

  Evropski trg vozil ponuja ogromno izbire – v vsakem trenutku je na voljo nekaj milijonov vozil. Če imate specifične želje glede barve, opreme, motorizacije, starosti, prevoženih kilometrov in drugih parametrov, je precejšnja verjetnost, da bo vaš sanjski avto bistveno lažje in hitreje najti v tujini.

  Uvoz avtomobila iz Nemčije

  Poleg tega v Zahodni in Severni Evropi ljudje namenjajo manjši delež svojega premoženja za nakup avtomobila, kot je navada pri nas. Posledično ti avtomobili lastnikom predstavljajo manjše finančno breme in so temu primerno bolje, brezkompromisno vzdrževani.

  Če vzamemo za primer Nemčijo, od koder pridobimo večino vozil, sta plusa tudi urejenost trga rabljenih vozil (vključno s hudimi kaznimi za goljufe) in pa natančnost tehničnih pregledov, ki zahteva vestno vzdrževanje vozila.

  Vozila lahko iščete v Nemčiji, Italiji, Nizozemski … Za uvoz avtomobila iz Nemčije je najbolje preveriti ponudbo na portalih, kot sta mobile.de in autoscout24.de. Za uvoz avtomobila iz Italije, Avstrije, Skandinavije, Nizozemske, Belgije, Francije in drugih držav predlagamo portal autoscout24.com, se pa nekaj avtomobilov iz teh držav najde tudi na mobile.de. Ta v splošnem velja za najbolj varen in zanesljiv spletni oglasnik rabljenih avtomobilov.

  Vedno pa nam lahko sporočite svoje želje z oddajo kontaktnega obrazca in vozilo za vas najdemo mi.

  Uredimo vam lahko tudi financiranje vozila.

  Avtomobile po naročilu uvozimo tako za fizične kupce, kot za pravne osebe. Možen je neposreden nakup, lahko pa seveda poskrbimo tudi za financiranje vozila. Kateri način je za vas najprimernejši, je odvisno od več dejavnikov, zato je najlažje, da nas takoj kontaktirate in z veseljem poiščemo optimalno rešitev posebej za vas.

  Da, omogočamo tudi pregled vozila pred nakupom. Ta storitev ni vključena v standardne stroške uvoza po naročilu, za točno ponudbo nas kontaktirajte preko spletnega obrazca.

  Trajanje postopka nekoliko variira. Če začnemo šteti z dnem, ko prodajalec v tujini prejme kupnino za vozilo na svoj račun, se takoj lotimo organizacije zavarovanega transporta. V veliki večini primerov je avto že isti teden dostavljen v Ljubljano. Prvi delovni dan po prihodu vozila pridobimo izjavo o emisijski skladnosti vozila in jo skupaj z ostalo dokumentacijo posredujemo na FURS.

  Dokumente za uvoz avtomobila uredimo karseda hitro

  Pristojni davčni organ reši vlogo (v zakonsko določenem roku 30 dni) in vam pošlje odmero davka na motorna vozila. Za svoje stranke se vedno potrudimo, da odmero prejmete karseda hitro. Sledi plačilo odmerjenega davka, naslednji delovni dan pa je plačilo zavedeno v sistemu in s tem omogočen zaključek postopka homologacije. In tako je vaš novi avto uvožen in pripravljen za registracijo.

  Davek na motorna vozila (DMV) se plačuje za vozila, ki se dajo prvič v promet ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije in se razlikuje glede na vrsto in lastnost vozila. (povzeto po FURS).

   

  Osnova za določitev stopnje davka na motorna vozila (izračun DMV 2021) je izpust CO2vrsta pogona (bencin, dizel, elektrika), nazivna moč motorjaemisijski standard in starost vozila.

  Dodatni stroški pri uvozu vozila so še:

  Izračun, ki vam ga pošljemo, vključuje vse stroške do registracije vozila v Sloveniji, v večini primerov je izjema le davek na motorna vozila (DMV). Slednjega vam odmeri FURS in ga plačate na prehodni davčni podračun.

  Za registracijo vozila v Sloveniji vam nato ostane še strošek zavarovanja vozila in plačila registracije ter cestne takse, odvisno od starosti vozila pa je lahko potreben še tehnični pregled.

  Obstajajo redki primeri, kjer nastanejo dodatni stroški, na katere pa vas bomo vnaprej opozorili.

  Za vas prevzamemo celoten postopek uvoza avtomobila, tako da lahko svoj čas posvečate vam pomembnejšim stvarem. Tekom postopka potrebujemo le nekaj vaših podpisov, sami pa v večini primerov plačate tudi davek na motorna vozila (DMV), za kar dobite vsa potrebna navodila. Ostane vam le še sladka skrb odpeljati svoj novi avto.

  Vsako vozilo temeljito preverimo

  temeljitim preverjanjem vozila se vnaprej izognemo tovrstnim težavam. V primeru, da bi do tega kljub vsemu prišlo, v dogovoru z vami poiščemo najboljšo rešitev. Uvoz vozil po naročilu temelji na obojestranskem zaupanju, zato je vaše zadovoljstvo naša absolutna prioriteta.

  V določenih primerih uvozimo tudi takšna vozila. Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca za točne informacije.

  Kategorije

  Nedavne objave

  O nas - Uvoz-avtomobila.si

  Klemen Grilc - Uvoz avtomobila
  Klemen Grilc
  Blog Editor

  Sem Klemen Grilc, obraz in idejni vodja Uvoz-avtomobila.si. Avtomobili so bili moja prva ljubezen, ki iz leta v leto le raste. Že v času študija na Ekonomski fakulteti … [VEČ]

  Copyright © 2023. Vse pravice zadržane. Pogoji poslovanja. GAS Avto, d.o.o.
  To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve.