(+386) 040 558 972
Porsche Panamera Luke Dončića prodana na dražbi Collecting Cars
Porsche Panamera Luke Dončića prodana na dražbi Collecting Cars

Porsche Panamera Luke Dončića prodana na dražbi Collecting Cars

26. Sep 2023

Ponujala se je enkratna (zbirateljska) priložnost, da ste v svojo garažo zapeljali vozilo, ki ga je kot svoj prvi avto pred šestimi leti kupil trenutno najbolj vroč košarkar na svetu, Luka Dončić! Posredovali smo pri prodaji Porsche Panamere 4, letnik 2017, z 97.000 prevoženimi kilometri in je v brezhibnem stanju. Vozilo smo prodajali na dražbi, ki je potekala do 3. oktobra 2023 preko britanskega dražbenega podjetja Collecting Cars, najvišja ponudba za vozilo pa je znašala 73.000 evrov.

Dončićeva panamera prodana na dražbi Collecting Cars preko nas.

Dončićev Porsche ni le vozilo, temveč prava avtomobilska ikona. Luka je avto kupil julija leta 2017 in ga kmalu ovil v modro kromirano folijo, ki je postala njegov zaščitni znak. V času, ko je vozil Panamero, je Dončić s slovensko košarkarsko reprezentanco osvojil zgodovinski naslov evropskih prvakov. Vozilo je aktivno uporabljal zgolj eno sezono, saj se je po osvojitvi evroligaškega naslova in naziva najkoristnejšega igralca Evrolige v sezoni 2017/18 preselil v ZDA, kjer se je v NBA pridružil ekipi Dallas Mavericks. 

Dončićeva panamera v ikonični kromirani foliji. Vir: CarSpottingCroatia

Dončićevo Panamero so uporabljali tudi člani njegove družine, trenutno pa šteje nekaj manj kot 100.000 prevoženih kilometrov. Modra folija je bila odstranjena, zato se avto ponuja v originalni črni barvi s prefinjeno bež usnjeno notranjostjo. Opremljen je z 21-palčnimi platišči “SportDesign” v črni barvi, LED žarometi ter vrhunskim zvočnim sistemom BOSE. Na avtomobilu je trenutno nameščen izpušni sistem Akrapovič, kupec pa ob predaji avtomobila prejme tudi originalni izpušni sistem, ki ga lahko po želji zamenja v prvotno stanje.

Cena na dražbi je hitro naraščala, vrednost primerljivega avtomobila brez zvezdniške zgodovine pa se je gibala med 60.000 evri. Luka Dončić je tudi sicer znan po svoji strasti do prestižnih avtomobilov, še posebej mu je pri srcu znamka Porsche. Morda najbolj nenavaden, a hkrati izredno simpatičen avtomobil v njegovi zbirki je Fičko, ki ga je prejel v dar za svoj 18. rojstni dan. 

Želite prodati svoje vozilo na dražbi?

Se zanimate za prodajo svojega izjemnega ali redkega avtomobila? Imate vozilo višjega ranga, ki bi ga želeli ponuditi na dražbi? Pri GAS Avto d.o.o. smo vedno odprti za prodajo, nakup ali uvoz edinstvenih avtomobilov. Kontaktirajte nas in naša ekipa bo poskrbela za celoten postopek prodaje ter vam na dražbi pomagala doseči najboljšo ceno. 

Želite vaše vozilo prodati preko nas?

Pišite nam preko spodnjega obrazca in dogovorili se bomo za termin.

  Kategorije

  Nedavne objave

  O nas - Uvoz-avtomobila.si

  Klemen Grilc - Uvoz avtomobila
  Klemen Grilc
  Blog Editor

  Sem Klemen Grilc, obraz in idejni vodja Uvoz-avtomobila.si. Avtomobili so bili moja prva ljubezen, ki iz leta v leto le raste. Že v času študija na Ekonomski fakulteti … [VEČ]

  Copyright © 2023. Vse pravice zadržane. Pogoji poslovanja. GAS Avto, d.o.o.
  To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve.